Drive is onmisbaar

We kennen elkaar al een tijdje. In september hebben we besloten om nauwer samen te werken, want Startupinbusiness en Financieringsgilde hebben gelijke doelen: MKB-ondernemers en startups helpen. Maar wie is Bastiaan Breugem van Financieringsgilde? En wat drijft hem?

Ondernemend

“Ik was wel altijd al ondernemend, zegt hij. Ik vind het wel een mooi verhaal dat ik als tienjarige – toen we vroeger nog bij de golfbaan woonden – op stap ging met mijn visnet om de golfballen uit het water te halen. Die verkocht ik dan op de parkeerplaats, maar daar waren ze bij de golfbaan toch niet helemaal blij mee”. Ik moet even lachen terwijl hij het vertelt. Na zijn studie Small Business & Retail aan de HES wist hij wel dat hij op het goede pad zat. “Al snel kon ik in een traineeship aan de slag bij de Rabobank, en dat was ideaal natuurlijk. Want het stelde me in staat om alles te weten te komen over ondernemers en hun bedrijf. Want uit cijfers kun je veel herleiden. En je kunt ze alles vragen”!

Onafhankelijk

“Mijn eigen ervaring bij de banken heeft mij geleerd dat er veel ondernemers zijn met prachtige ideeën en plannen, maar dat beleid, procesgang en regels bij de bank het financieren van deze ondernemers lastig maakt. Wij stellen ons onafhankelijk op, en helpen de juiste keuzes te maken. Want wij zijn er om MKB-ondernemers te helpen”. Daarin is hij als ondernemer en mede-eigenaar gedreven, en weet hij precies wat hij wil. Kwalitatief de beste zijn. Zodat de huidige groei van zijn bedrijf zich voortzet, want uiteindelijk wil hij dat er een Financieringsgilde-adviseur zit binnen 5 tot 10 kilometer van iedere ondernemer.

Doelgericht

Want hij is wel van de doelen. Van een stip op de horizon jaar-, kwartaal- en maanddoelen maken. Lekker concreet en tastbaar. “Natuurlijk is het moment van het contract tekenen een belangrijk doel, maar de echte energie krijg ik een paar maanden later. Als ik bij de klant langs kan, en zie hoe het pand is ingericht, hoe de machines werken. En dat de klant ‘door kan’. Dat is waar ik het voor doe, daar word ik blij van”. 

Korte termijn

We krijgen het over mindset en motivatie. Ook hij ziet in de praktijk dat ondernemers met alleen een ‘money driven’ motivatie het op de lange termijn niet redden. En dat is waar de visie van Startupinbusiness naadloos bij die van Financieringsgilde aansluit. Want de intrinsieke motivatie wint het op de lange duur altijd. En om het verschil te kunnen maken moet je op zoek naar het verhaal achter de ondernemer en zijn bedrijf. Want dat verhaal heb je nodig om verbinding te maken, te overtuigen en vertrouwen te scheppen.

Drive

Hij wijst even naar de foto’s aan de muur. Tiger Woods en Michael Jordan. “Ik heb bewondering voor hun drive. Hoe zij in moeilijke situaties door hun wilskracht weten te overwinnen, dat inspireert me”. En voor startups is drive heel belangrijk, beaamt hij. “Zij hebben nog niks laten zien, dus die drive, die motivatie, die is superbelangrijk om te laten zien. Want dat is wat helpt te overtuigen, en een financier te interesseren”.  

Startup?

Ben jij een startende ondernemer en wil je meer weten over Financieringsgilde? Lees dan hier verder: :

Starten als ondernemer? 2 tips voor een goede start – Financieringsgilde,

Starten als ondernemer? 3 tips bij het regelen van je financiering – Financieringsgilde

En als je wilt weten hoe jouw Startup-profiel er eigenlijk uit ziet, doe dan hier de gratis check op de website van Startupinbusiness.nl. We gaan graag met in je in gesprek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *