Voeg je header hier toe

STARTUP
INBUSINESS: 
FOR YOU &
THE PLANET
ONS VERHAAL 

Ben jij benieuwd naar onze drijfveer? Lees hieronder het verhaal van Startupinbusiness.

HET VERHAAL VAN STARTUPINBUSINESS: FOR YOU & THE PLANET

‘Bijdragen aan een betere wereld, mag dat dan ook geld opleveren?’

Het is een vraag die wij als ervaren ondernemers wel vaker krijgen. Alsof winst maken met een goed idee dat de wereld een stukje beter maakt, niet zou mogen! Want die winst kan je tenslotte weer investeren in andere plannen en doelen die de impact van jouw initiatief vergroten. En impact vergroten, daar zijn wij wel van!

Wij zijn Rob Hannôt en Marjolein Diks en met Startupinbusiness: For You & The Planet geven wij een nieuwe impuls aan al onze opgebouwde ondernemerservaring en -kennis. Toen wij in 2019 een nieuw bedrijf startten, lag de focus van Startupinbusiness al op het begeleiden van startups. Jonge ondernemers met een goed plan en een goed verhaal, want daar werden we tenslotte blij van! Daarom bezochten we regelmatig startup events, spraken met innovatieve starters, en zaten we in allerlei jury-panels.

Bij één van die gelegenheden werden we beiden zeer verrast. Want de pitches die we bij Jong Ondernemen voorbij zagen komen, gingen helemaal niet over ‘geld verdienen, in de markt zetten, groeien en omzet maken’, zoals wij eigenlijk stiekem hadden verwacht. We werden geraakt door het enthousiasme en de intrinsieke motivatie die achter ieder plan schuilging!

Al die initiatieven en pilots waren veel meer ‘purpose driven’ dan ‘money driven’!

Initiatieven om de eenzaamheid onder senioren op een innovatieve manier aan te pakken. Pilots om kleding op te halen en te recyclen tot nieuwe producten. De voedselverspilling tegengaan. Plastic verbruik te verminderen.

Van die ideeën en dat enthousiasme werden we blij en dat motiveerde ons om nog meer focus aan te brengen in onze begeleiding.

Met Startupinbusiness: For You & The Planet focussen wij op innovatieve startups die bezig zijn met thema’s van klimaatverandering, of werken vanuit die maatschappelijke betrokkenheid om de wereld mooier te maken. Daarvoor zetten we ons volledig in: met alle ervaring, onze expertise, ons netwerk, onze inspiratie en de hele mikmak. Omdat we graag willen dat met onze impact jouw bedrijf succesvol wordt.