Hoe zit dat bij jou, Marius?

We kennen elkaar sinds Open Circles Academy. De Businessbootcamps van Nisandeh Neta in Nieuwegein. ‘Everything is Energy’, een motto dat ons beiden altijd is bijgebleven. Marius heeft onlangs zijn leven weer eens omgegooid en is een andere richting ingeslagen. Hoe is hij daartoe gekomen?   

“Je moet jezelf in beweging zetten, zegt hij, want dat levert altijd iets op”. We hebben het over het gevoel dat er bij mensen is in deze tijd. Een gevoel ‘alsof je op de bus zit te wachten’. Een zekere lethargie, een futloos gevoel dat uitstelgedrag met zich meebrengt. “Maar juist die actie nemen levert nieuwe energie op”!

Avontuur

Marius ‘loopt’ op verandering. Op mensen kunnen helpen en van betekenis kunnen zijn. En op het moment dat hij merkt dat hij dat niet meer tot volledige voldoening kan doen, dan zet hij een volgende stap. Want ‘zekerheid bestaat niet’. Die doortastendheid, daar heb ik grote bewondering voor. Hij vertelt over zijn moeder die vlinderdasjes maakte en naar de Bijenkorf ging om ze te verkopen. En zijn vader, die van de ene op de andere dag zijn baan bij EZ opzegde voor een avontuur bij een net startende NGO.

Zonder rem

Dus dat volgen van je hart, ‘zonder rem erop’, dat is hem met de paplepel ingegeven. Een belangrijke kwaliteit voor een ondernemer. Hoe anders was dat bij mij thuis vroeger! Mijn ouders zaten beiden in het onderwijs, en zekerheid was het grootste goed. Ze kwamen vanuit armoede, dus een vaste baan bij de overheid was een groot geschenk. Mijn vader begreep destijds echt niet waarom ik BZ wilde verlaten om ondernemer te worden, dat was toch niet slim?

Boost

En de geschiedenis lijkt zich te herhalen. Want ook op 63- jarige leeftijd kun je van richting veranderen! Want die verandering, die uitdaging, dat is wat Marius nodig heeft om altijd te kunnen blijven groeien. Scherp te blijven en dat onderscheidend vermogen steeds te activeren. Dus begint hij in februari met een nieuwe interim-klus en krijgt zijn ondernemerschap ook weer een nieuwe boost.

Krachtige Keuzes
Darwin on the Job is een van zijn nieuwe projecten, waarin hij samen met zakenpartner @freek een online-programma aanbiedt dat mensen helpt Krachtige Keuzes te maken. Binnenkort beschikbaar..:-)!

Na ons gesprek pas ik gelijk een van zijn tips toe. Ik start weer op een vast moment van de dag, en herpak mijn routine die ik door Corona een beetje uit het oog verloren ben. En voel dat de energie weer een beetje gaat stromen.  

Meer weten over Marius? Neem gerust contact met hem op, hij is altijd in voor een goed gesprek: https://www.linkedin.com/in/mariusvanvlijmen/

Dit is het tweede portret in de storytellingreeks ‘Hoe zit dat bij jou’? Meer weten over dit initiatief? Check: https://www.linkedin.com/in/marjoleindiks/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *